donderdag 26 november 2009

Werkzaamheden maken Rotterdamse haven slecht bereikbaar

Door werkzaamheden aan de A15 en de Maasvlakte dreigt de Rotterdamse haven de komende vijf jaar erg slecht bereikbaar te worden. Daarvoor waarschuwen mobiliteitsmanagers Laurens Schrijnen en Robert Boshouwers van de Verkeersonderneming. In de komende jaren wordt op negen locaties op de Eerste Maasvlakte en Europoort gebouwd. Daarvoor moet veel beton, staal en bouwmateriaal worden aangevoerd. Daar bovenop komen de duizenden bouwvakkers die de klussen gaan uitvoeren.

De Verkeersonderneming hoopt op een gezamenlijke aanpak van het logistieke probleem dat hierdoor dreigt te ontstaan. Eind januari 2009 wordt hierover een gesprek gevoerd met opdrachtgevers en president-directeur Hans Smits van Havenbedrijf Rotterdam. Als mogelijke maatregelen noemen Schrijnen en Boshouwers de bouw van een bouwvakkershotel op de Maasvlakte.

Ook kan de pond naar Hoek van Holland en het inzetten van carpoolbussen het dreigende verkeersinfarct verlichten. Aanpassing van de werktijden is eveneens een mogelijkheid. In Berlijn kunnen opdrachtgevers wanneer nodig het gebruik van centrale depots afdwingen. Schrijnen en Boshouwers zouden willen dat dit in Nederland ook kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten